top of page

ACTIVITEITEN 2023

Expositie KRACHT - 4 september t/m 28 september 2023 - Gemeentehuis Vries

Van 4 tot en met 28 september is op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Vries de expositie KRACHT te zien. Leden van VTNL tonen hier wederom krachtig werk in verschillende kunstdisciplines. Kracht schuilt in deze expositie in zeer diverse thema’s, zoals de natuur, het Nederlandse landschap en de ontwikkelingen in dat landschap door de tijd. Kracht zit in kleur, lijnen en vormen, in licht en beweging, contrasten, abstracte vormen, in controle en overzicht. In collages, waarbij vervreemding kan optreden bij het zien van iets nieuws en merkwaardigs en de samenwerking van materialen tot verrassingen en emoties kunnen leiden. Maar kracht zit ook in dreiging, als onderdeel van ons dagelijks leven en nieuwsfeiten die ons aan het denken zetten, of niet. Kortom, een expositie met werk van vijftien professionele kunstenaars die op zeer gevarieerde wijze het thema KRACHT uitbeeldt. 

 

De deelnemende kunstenaars zijn: John Dilling, Hieke Veenstra, Diek Boerman, Maya Vermeulen, Jeichien Stapel, Paul van der Veur, Peter Tholen, Maarten Westmaas, Mare Sliedrecht, Anneliet van Beelen, Hilde Barendse, Linda Keuris, Anette Ebert, Wim Peters en Gerda Veldman.

 

De expositie is voor bezoekers te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis in Vries (Kornoeljeplein 1, 9481 AW Vries, maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op donderdag tot 19.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur). 

Kunst uit de Kop - Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 - Vries (MEER INFO HIER)

Iedereen is dit weekend van harte welkom in Vries tijdens de kunstmanifestatie Kunst uit de Kop. Er is prachtige kunst te zien in de Bonifatiuskerk en je kunt kennismaken met VTNL kunstenaars en hun werk in het achter de kerk gelegen Dorpshuis De Pan. Een vol weekend met kunst èn cultuur.

Openingstijden kerk en dorpshuis op beide dagen: 12.00 - 17.00 uur

Bonifatiuskerk Brink 3 Vries / Dorpshuis de  Pan Nieuwe Rijksweg 4 Vries (te bereiken via looppad vanaf de Brink, rechts van de kerk). 

Expositie Evenwicht - 18 november t/m 10 december 2023 - Kunstencentrum K38 Roden 

De opening van deze bijzondere expositie vindt plaats op vrijdag 17 november om 16.00 uur in Kunstencentrum K38 in Roden. De expositie is daarna te zien van 18 november t/m 10 december 2023.

Bezoekadres Kunstencentrum K38:

Kanaalstraat 38

9301 LT RODEN

Geopend woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.


 

bottom of page